Kriterier vid tävling

Vi vill hjälpa dig som elev att nå dina mål och förverkliga dina drömmar, i vardagen såväl som på tävlingsbanorna. Med vårt upplägg gör vi det möjligt även för dig utan egen häst att tävla. Men vi vill att du och din häst ska vara väl förberedda så att tävlingen blir en positiv upplevelse för er. Därför har vi tagit fram ett antal kriterier som måste vara uppfyllda för att du ska kunna tävla på ridskolans hästar.

Prata med din instruktör

Vill du tävla ska du först prata med din instruktör. Tillsammans bestämmer ni när och hur du ska gå tillväga. När du tävlar på ridskolans hästar tävlar du för Compass Sportryttarklubb (CSRK), därför krävs det också att du är medlem.

Compass Trophy

Tävlingen vänder sig både till dig som har tävlingserfarenhet sedan tidigare och till dig som vill prova på att tävla för första gången. Oavsett om du vill tävlingsdebutera, träna på att tävla, debutera på en högre höjd eller träna på att rida omhoppning är detta en bra tävlingsform. Tävlingshöjd är lägst från 60 cm. Läs mer om Compass Trophy.

Ponnycupen

Detta är en rolig tävlingsform där du får prova på att rida i lag och besöka olika ridskolor. Tävlingen är öppen för dig som rider inom Talangutvecklingskonceptet (TUK). Mentorn i samarbete med huvudinstruktör utser laget. Meddela oss gärna om du är intresserad! För att delta i ponnycupen bör du ha god erfarenhet från tävlingar på klubbnivå (Compass Trophy, KM eller motsvarande). Grönt kort rekommenderas.

Pay & Jump (på annan anläggning)

Pay & Jump är en träningstävling inom hoppning. Hur hästen reagerar i en ny miljö vet du inte förrän du har provat. Därför är det bra att träningstävla på en annan anläggning innan du ger dig ut och tävlar lokalt/regionalt. För att få åka på externa pay & jump:s ska du ha god erfarenhet från tävlingar på klubbnivå (Compass Trophy, KM, ponnycupen eller motsvarande) och dessutom ha genomfört tävlingar på klubbnivå med tillfredsställande resultat på aktuell häst. Endast elever inom Talangutvecklingskonceptet (TUK) kan delta på externa Pay & Jump:s med ridskolans hästar. Grönt kort rekommenderas. Din instruktör avgör om du är redo för att tävla på denna nivå.

Pay & Ride (på annan anläggning)

Pay & Ride är en träningstävling inom dressyr. Samma kriterier som för Pay & Jump gäller.

Lokal tävling

Ryttarlicens och Grönt kort är ett krav. Läs gärna mer om vad som gäller vid tävling på Ridsportförbundets hemsida. Vid extern tävling betalar alla ryttare (såväl ridskoleryttare som privata ekipage) startavgift, transport och eventuell hästhyra. För att delta på ridskolans hästar krävs det att du har uppfyllt ovanstående kriterier med tillfredsställande resultat. Endast elever inom Talangutvecklingskonceptet (TUK) kan delta på tävlingar på lokal nivå med ridskolans hästar. Din instruktör avgör om du är redo för att tävla på denna nivå.

Regional tävling

För att få tävla på regional nivå med ridskolans hästar krävs det att du uppfyller ovanstående kriterier. Dessutom bör du ha gjort ett antal starter på lokal nivå med tillfredsställande resultat innan du är redo för att tävla på regional nivå. Din instruktör avgör om du är redo för att tävla på denna nivå..

Kalender

 1. Compass Trophy #4

  juni 1 @ 08:30 - 13:30
 2. Blåbärshoppning

  juni 8 @ 08:30 - 11:30
 3. Igenridningsvecka

  juni 10 - juni 16
 4. Competition Camp v.25 – FULLT!

  juni 17 - juni 20
 5. Sommarkurs v.26 – FULLT!

  juni 24 - juni 28

Resultat från Equipe

Intresseanmälan

Vill du börja rida på ridskolan?

Anmäl intresse »