Äntligen har vi en riktig svårklassryttare som tävlar för CSRK. Vi säger varmt välkommen till Pontus Westergren!

Pontus har haft uppskattade träningar på Stall Compass i över 10 års tid och har ansvarar för våra instruktörers fortbildning inom hoppningen.

Vid sidan av sin tränarkarriär är Pontus Westergren en mycket framgångsrik ryttare, som har ridit över 20 olika hästar i Svår hoppning och har dessutom erfarenhet från den högsta nivån internationellt. Han har fått äran att representera Sverige i nationshoppningar mellan 1999-2010 på fyra olika hästar.

FRAMGÅNGAR:

Han har dessutom deltagit i junior EM, Unghäst-VM, vunnit Breeders för 5 åringar och varit 2:a i Breeders i Falsterbo för 6 åringar. Han är för övrigt en av de ryttare som har ridit flest finaler i unghästchampionaten. Främsta placeringen är en 1:a plats med den egna uppfödningen Selectra på Svenskt Avel- och Sportchampionat på Flyinge 2003.

Pontus höjd Globen

KURIOSA:

I november 2011 gjorde Pontus ett inhopp i Globen, på lånad häst, och deltog i barbackahöjdhoppningen under de internationella tävlingarna Stockholm International Horse Show.
Han var den enda som kunde rå på Robert Whitaker och pressade upp höjden till 2:12 innan han fick ge sig, men satte med 2:02 nytt svenskt rekord i barbackahöjdhoppning.

Pontus har även sin svårklass häst Saskia uppstaplad på Stall Compass (se bild nedan). Läs gärna Pontus blogg HÄR.

Saskia VW2