Kriterier vid tävling

Vi vill hjälpa våra elever att nå sina mål och förverkliga sina drömmar, i vardagen såväl som på tävlingsbanorna. Med vårt upplägg gör vi det möjligt även för dig utan egen häst att tävla. Men vi vill att du och din häst ska vara väl förberedda så att tävlingen blir en positiv upplevelse för er. Därför har vi tagit fram ett antal kriterier som måste vara uppfyllda för att du ska kunna tävla på ridskolans hästar.

Vill du tävla så ska du först prata med din instruktör. Tillsammans bestämmer ni när och hur du ska gå till väga.

När man tävlar på ridskolans hästar tävlar man för Compass Sportryttarklubb (CSRK), därför krävs det också att du är medlem.

Compass Trophy

Tävlingen vänder sig både till dig som har tävlingserfarenhet sedan tidigare och till dig som vill prova på att tävla för första gången. Oavsett om du vill tävlingsdebutera, träna på att tävla, debutera på en högre höjd, träna på att rida omhoppning osv är detta en bra tävlingsform.

Tävlingen är öppen för dig som rider lägst nivå 3 eller motsvarande. Åldersgräns: 9 år. Tävlingshöjd från 50cm.

Ponnycupen

Detta är en rolig tävlingsform då man får prova på att rida i lag och besöka olika ridskolor. Tävlingen är öppen för dig som rider inom Talangutvecklingskonceptet (TUK). Mentorn i samarbete med huvudinstruktör utser laget. Meddela gärna oss om du är intresserad! För att delta i ponnycupen bör du ha god erfarenhet från tävlingar på klubbnivå (Compass Trophy, KM eller motsvarande). Grönt kort rekommenderas.

Pay & Jump (på annan anläggning)

Pay & Jump är en träningstävling inom hoppning. Hur hästen reagerar i en ny miljö vet vi inte förrän vi har provat. Därför är det bra att prova på att tävla, träningstävla, på en annan anläggning innan ekipaget ger sig ut och tävlar lokalt/regionalt. För att få åka på externa pay & jump:s ska du ha god erfarenhet från tävlingar på klubbnivå (Compass Trophy, KM, ponnycupen eller motsvarande) och dessutom genomfört tävlingar på klubbnivå med tillfredsställande resultat på aktuell häst. Endast elever inom Talangutvecklingskonceptet (TUK) kan deltaga på externa Pay & Jump:s med ridskolans hästar. Grönt kort rekommenderas. Din huvudinstruktör/mentor avgör om du är redo för att tävla på denna nivå.

Pay & Ride (på annan anläggning)

Pay & Ride är en träningstävling inom dressyr. Samma kriterier som för Pay & Jump gäller.

Lokal tävling

Ryttarlicens och Grönt kort är ett krav. Läs gärna mer för vad som gäller vid tävling på Ridsportförbundets hemsida. Vid extern tävling betalar alla ryttare (såväl ridskoleryttare som privata ekipage) startavgift, transport och eventuell hästhyra. För att delta på ridskolans hästar krävs det att du uppfyllt ovanstående kriterier på ett tillfredsställande vis. Endast elever inom Talangutvecklingskonceptet (TUK) kan deltaga på tävlingar på lokal nivå med ridskolans hästar. Din huvudinstruktör/mentor avgör om du är redo för att tävla på denna nivå.

Regional tävling

För att få tävla på regional nivå med ridskolans hästar krävs det att du uppfyller ovanstående kriterier. Dessutom bör du ha gjort ett antal starter på lokal nivå med tillfredsställande resultat innan du är redo för att tävla på regional nivå. Din huvudinstruktör/mentor avgör om du är redo för att tävla på denna nivå..