Compass Trophy

Compass Trophy är en cup i hoppning som sträcker sig över hela året. Tävlingen rids både inomhus och utomhus beroende på väder och säsong. 2019 rids cupen i 8 omgångar och efter varje omgång hålls en prisutdelning. Den 8:e och sista omgången rids i december. Övriga omgångar är inga kvaltävlingar utan för att starta i sista omgången gäller samma kriterier som övriga omgångar. Enda skillnaden är att det vid den sista omgången är två prisutdelningar, en för den 8:e omgången och en prisutdelning totalt för alla omgångar.

Tävlingen är öppen för dig som rider (stäm av med din instruktör om du är redo) på Stall Compass samt för dig som har egen ponny/häst och är medlem i CSRK .

Åldersgräns: 9 år. Tävlingshöjd från 50cm. Tävlingen arrangeras enligt Svenska Ridsportförbundets gällande Tävlingsreglemente, TR.

Compass Trophy rids i två bedömningar, och du väljer själv vilken bedömning du vill rida och meddelar det i sekretariatet/cafeterian före start. Unghästar startar alltid avd b (bedömning A). Två faser (A:0+A:0): Om du är felfri i grundomgången rider du direkt fas två. Andra fasen rids på tid. Första pristagaren erhåller 10p, andra pristagaren erhåller 8p, tredje pristagaren erhåller 6p. Övriga placerade 4p och oplacerade dubbelnollor 2p. Bedömning A (avd b): Du rider enbart grundomgången och det går inte på tid. Felfri ritt belönas med rosett och du får tillgodoräkna dig 2p i Compass Trophy. Placerade unghästar (tom 6 år) erhåller 4p.

När alla omgångar av Compass Trophy är genomförda får du tillgodoräkna alla dina poäng. Med privathäst menas häst eller ponny som inte används i verksamheten på Stall Compass.

OBS! För att få deltaga i Compass Trophy måste du som tävlar, eller en anhörig, ställa upp som funktionär.

Läs gärna mer under kriterier vid tävling.

 

 

 

.